Yritysvierailu Firstbeatille

15.5.2018

Tiistaina 15.5.2018 Keski-Suomen Ekonomit ry järjesti vierailun hyvinvointiteknologiayritys Firstbeatille. Tapahtumaan osallistui 12 yrityksestä ja hyvinvointianalyysistä kiinnostunutta.


Vierailu lähti käyntiin yrityksen esittelyllä, josta vastasi Tuire Tenkula. Firstbeat on perustettu Jyväskylässä 2002.  Nykyisin yritys työllistää Suomessa yli 100 henkeä ja pääkonttori toimii Jyväskylän keskustassa. Heidän teknologiansa muuttaa sykedatan henkilökohtaiseksi palautteeksi ja toimenpiteiksi. Firstbeat tuo lähes laboratiotarkan ja huippu-urheilijoiden suosiman analyysin hyödyt kaikkien saataville. Tällä hetkellä huippu-urheilun puolella yli 800 huippujoukkuetta ympäri maailmaa käyttää Firstbeatia. Heidän analytiikkaa löytyy yli 75 kuluttajatuotteessa ja heidän hyvinvointianalyysi on tehty jo yli 250.000 työntekijälle.

Vierailun teemana oli työkykykartoitus ja hyvinvointianalyysi. Asiaa aloitettiin pohtia kysymyksellä: ”Miten sinun yrityksessäsi vaikutetaan henkilöstön elintapoihin ja hyvinvointiin?” Saimme tarkasteltavaksi työkykyjohtamisen oppaan, josta löytyi muun muassa mielenkiintoisia lukuja henkilöstön unettomuuden aiheuttamista kustannuksista. Työkykykartoitus tarjoaa työntekijöille yksilöllistä tietoa stressitekijöistä, palautumisesta ja liikkumisesta. Näiden pohjalta jokainen voi saada itselle sopivia vinkkejä elämänmuutokseen, joiden myötä myös töissä jaksaminen paranee. Yritys kykenee työkykykartoituksen avulla ennakoimaan, saamaan konkreettista tietoa henkilöstön hyvinvoinnista ja kohdistamaan investoinnit henkilöstön hyvinvointiin oikein. Työkykykartoitus on oiva vaihtoehto esimerkiksi tykypäivän makkaranpaisto reissulle.

Vierailulle osallistuneet pääsivät tekemään tilaisuuden jälkeen henkilökohtaisen hyvinvointianalyysi-mittauksen, josta tarkemmin kertoi Firstbeatin hyvinvointiasiantuntija Jaakko Kotisaari. Hyvinvointianalyysi toteutetaan kolmen perättäisen päivän aikana. Tästä 1-2 viikon kuluttua henkilö saa henkilökohtaisen palautekeskustelun. Erityisen tärkeää on muistaa, että lähtökohdalla ei ole väliä vaan, mitä tapahtuu mittauksen jälkeen. Pyrkimys on löytää jokaiselle sopivat keinot kohti parempaa jaksamista ja pitkäkestoista hyvinvointia.

Vierailu oli erittäin antoisa ja sai pohtimaan paljon omaa jaksamista sekä voisiko jotain tehdä paremmin oman hyvinvoinnin kannalta.


Kuva ja teksti:

Arttu Suoranta, Kylteri