Vuosikokousta ja Sinfoniaa

15.3.2017

Maaliskuisena keskiviikkona 15.3. oli aika kokoontua ravintola Harmooniin yhdistyksen vuosikokouksen merkeissä. Virallisen osuuden päätteeksi luvassa oli vielä yhdessä ruokailua sekä Jyväskylä Sinfonian konsertti.


Itselleni tämä oli ihka ensimmäinen Keski-Suomen Ekonomien tilaisuus, joten oli mielenkiintoista päästä näkemään ketkä yhdistyksessä ovat puikoissa mahdollistamassa ympärivuotisen toiminnan. Kokouksessa nousi useammankin kerran esille positiivisessa mielessä se, kuinka paljon kulunut vuosi on pitänyt erilaisia tapahtumia sisällään. Juuri monipuolisuus onkin tärkeää etenkin suuressa yhdistyksessä, jotta tapahtumien kirjosta löytyisi jokaiselle jotakin. Tietenkin itse tapahtumanjärjestäjien lisäksi myös jäsenistön aktiivisuudella on suuri merkitys, sillä eihän toimintaa järjestettäisi ilman innokkaita osallistujia.

Yhdistyksen hallitukseen valittiin uudeksi jäseneksi vastavalmistunut nuori ekonomi Satu Hietala. Hietala kertoi, ettei itse asiassa ollut alun perin tullut kokoukseen tarkoituksenaan liittyä hallitukseen, mutta vakuuttui toiminnasta niin että innostui itsekin lähtemään remmiin mukaan. Hyvä esimerkki siitä, kuinka avoimin mielin kulkiessaan voi eteen avautua odottamattomiakin tilaisuuksia.

Varsinaisen kokouksen päätyttyä kurniville vatsoille oli tarjolla kermaista kalakeittoa sekä jälkiruoaksi suussasulavaa pannacottaa. Hyvin ravittuina lähdimme kohti teatteritaloa kuuntelemaan Jyväskylä Sinfonian Intohimoja ja illuusioita -konserttia.

Katsomossa paikkamme sijaitsivat rivillä yksi, mikä tarjosi mahdollisuuden päästä tarkkailemaan monista eri osasista rakentuvaa kokonaisuutta pienimpienkin yksityiskohtien kautta. Huomio kiinnittyi etenkin konsertin solistin, moldovalaisviulisti Alexandra Conunovan vahvoihin tunteita herättäviin ilmeisiin. Soittajien ilmeet ja eleet helpottavat ainakin allekirjoittanutta suuresti kappaleiden tulkitsemisessa, ja juuri ne tekevätkin konserteista ainutlaatuisia.

Esitys oli loistava myös teknisesti, ja niin kapellimestari Risto Joost, Conunova kuin koko orkesterikin tekivät upeaa työtä. Nautin konsertista hyvin paljon, ja sinfoniakonserteissa tuleekin käytyä aivan liian harvoin. Välillä tuntuu vaan olevan todella hankalaa löytää aikaa omien tyypillisten harrastusten ja menojen ulkopuolisille aktiviteeteille. Hyvässä porukassa on kuitenkin paljon matalampi kynnys lähteä tekemään jotain mikä ei ole itselle niin tavanomaista, joten onneksi on Keski-Suomen Ekonomien kaltaisia yhdistyksiä jotka tämän mahdollistavat helposti!

Katja Hyvärinen, kylteri