Vuosikokous erityisen makoisissa tunnelmissa Pandalla

17.3.2016

Torstaina 17.3 oli taas aika kokoontua virallisemmissa merkeissä yhdistyksen vuosikokoukseen. Virallisuuden vastapainoksi paikka oli valittu makoisasti lakritsa- ja suklaatehdas Pandan toimitiloihin Vaajakoskelle.


Jo sisään astuessa pöydät notkuivat herkuista - läjittäin suklaalevyjä ja pusseittain talon lakutuotteita. Yhdistyksen vuosikokousten luottomies Jorma Kokko johti kokousasiat tottunen jämäkästi läpi. Vanhan vuoden tekemiset tuli kerrattua ja tilinpäätös hyväksyttyä. Kuluvan vuoden suunnitelmat esiteltiin ja tehtiin tärkeitä valintoja. Yhdistyksen uutena puheenjohtajana aloitti heti kokouksen päätöksen jälkeen Jari Paavilainen. Uusia tuulia hallitustyöskentelyyn tuomaan valittiin myös Jenni Hakola ja Antti Rautiainen.

Leppoisan kokoustamisen jälkeen päästiin kuulemaan tarkemmin tehtaan tuotteista ja Orcla Finandista yrityksenä. Monelle taisi tulla yllätyksenä, että kyseessä on yksi suomen suurimmista elintarvikeyrityksistä. Kun kerrattiin konsernin tuotemerkkejä mm. Abba, Ahti, Ekströms, Felix, Grandiosa, Jacky, Tropicana, Taffel, Kantola ja Oolannin alkoi kuulostaa jo paljon tutummalta.

Suklaata rouskutellen ja lakuja maistellen kuulimme, että Vaajakosken tehtaalla on pitkät perinteet. Suklaata ja lakritsaa on tehty jo 1920 luvulta saakka. Alkujaan tuotteita valmistettiin SOK:n Vaajakosken makeistehtaan tuotantona, mutta jo 1952 lanseerattiin Panda Pop niminen pieni suklaalevy, joka antoi myöhemmin nimensä koko tehtaalle. Usko tehtaaseen on ollut aina luja. Toimiva johto on ostanut liiketoiminnan useampaan kertaan ja norjalaisetkin ovat omistajina jo toistamiseen.

Seuraavaksi opimme lakritsin valmistuksen yksinkertaista aineista ja ammattitaitoa vaativasta keittämisestä. Vain lakritsin juurista tehtyä uutetta, jauhoja, siirappia ja vettä oikein yhdistettynä ja syntyy näitä maistelijoiden suihin hyvää vauhtia uponneita herkkuja. Kuulimme myös suklaanvalmistuksen salat ja maistelimme palan jos toisenkin. Vapaan keskustelun ja kysymysten kyytipojaksi rouskuttelimme vielä kevään suolaisenmakeat uutuudet, jotka eivät olleet vielä edes kuluttajamyynnissä, nam.

Kiitokset siis vierailusta illan emännille Pandalla ja illan kaltaisia onnistumisia uuden hallituksen työskentelylle.

Toivottelee Maikko