Vappubrunssi hotelli Versossa

5.5.2019

Keski-Suomen ekonomit ovat perinteisesti kokoontuneet yhteen juhlimaan toukokuun ensimmäistä vapputreffien ja kuohuvan merkeissä. Tänä keväänä perinne uudistui, kuitenkin säilyttäen yhteisöllisen luonteensa. Vappua juhlistettiin loppuunmyydyllä hotelli Verson vappubrunssilla, jonne ekonomeille katettiin kaksi pitkää pöytää.


Hotelli Verso on keskeisellä paikalla Jyväskylän keskustassa sijaitseva, lähituotettuja raaka-aineita suosivasta keittiöstään ja teemoittain järjestettävistä brunsseistaan tunnettu majoitus- ja ravintolapalveluiden tarjoaja. Nyt nautittu vappubrunssi oli hotellin historiassa järjestyksessään kolmas, joten vaikka perinteet eivät ulotu yhtä pitkälle kuin ekonomien vapputreffien menneisyys, on silti havaittavissa selkeää tradition potentiaalia. Tätä mielikuvaa tukee myös vappubrunssin hilpeä tunnelma, josta päätellen osallistujat pääsivät viihtymään hyvässä seurassa ja uudenlainen vappu sai myönteisen vastaanoton.

Vappupäivän viettäminen sisätiloissa tarjoaa suomalaisittain muitakin etuja. Keskiviikkoa edeltäneiden päivien keväinen auringonpaiste jaksoi sinnitellä vappupäivänkin puolelle, mutta kello 15:00 alkaneelta kattaukselta poistuessaan sai huomata auringon vaihtuneen keväiseen vesisateeseen. Viihtyisissä tiloissa tarjoiltu brunssi piti kuitenkin mielen aurinkoisena loppuun saakka.

Allekirjoittaneen vapputunnelmaa ilahduttivat erityisesti seuraavat poiminnat runsaalta brunssimenulta: Grillatut meriäyriäiset sahramimajoneesilla ja chilipaprikahillokkeella, pippuroidut kananpojannoisetit punakaalimarmeladilla sekä luonnollisesti jälkiruokana tarjoillut munkit kera aidon siman!


Teksti: Juho Ranta-Ylitalo

Kuva: Juho Ranta-Ylitalo