Seikkailemassa Laajiksessa

15.6.2016

Parinkymmenen lapsista ja aikuisista koostuvan innokkaan seikkailijan joukko saapui Laajiksen seikkailupuistoon 15.6.2016, puki kypärät ja valjaat yllensä ja suunnisti kohti köysiseikkailua Keski-Suomen Ekonomien perhetapahtumassa. Meitä onnisti, sillä saimme seikkailla kauniissa aurinkoisessa säässä.


Ensin harjoiteltiin liukumista ja tasapainotellen liikkumista Laajiksen pihasta lähtevillä harjoitteluradoilla ja sitten siirryttiin kohti metsän siimestä vaativampiin tehtäviin. Varsinaisia ratoja oli harjoitusratojen lisäksi viisi: yksi junnurata perheen pienimmille ja neljä rataa isommille seikkailijoille. Puistoon on kesän 2016 aikana tulossa lisää uusia ratoja.

Köysiratareitti kulki Laajavuoren rinteessä puusta puuhun viritetyillä siirtymillä, jollaisia olivat mm. köysitikkaat, keinulaudat ja vaijerit. Turvavaljaat kannattelivat ja turvasivat köysiradoilla liikkumista. Mitä haastavammalla radalla olit, sitä korkeammalla taiteilit ja sitä fyysisesti haastavampia siirtymiä oli vastassa.

Osalle kävijöistä radat olivat tuttuja, mutta ensikertalaisiakin mahtui mukaan. Korkeanpaikankammoisia radat alkuun hirvittivät etenkin liu’uissa, mutta kun tottui luottamaan valjaiden pitoon, hävisi pahin jännitys ja pystyi ratojen tehtäviin keskittymään paremmin. Jos et ole koskaan kokeillut korkeuksissa nuoralla kävelyä, täällä sen voi kokea!

Innokkaimmat kävivät läpi kaikki radat. Osa jätti kaksi viimeistä haastavinta rataa väliin, sillä näillä radoilla korkeudet hipoivat jo melkein puiden latvoja.

- Tosi kivaa on ollut! Mukavaa, että tällaisia tapahtumia järjestetään, totesi Laura Elola, joka oli perheineen mukana tapahtumassa.

-Liu’ut olivat parhaita, jatkoi Eemeli Elola äitinsä perään.

Totesimme seikkailun jälkeen, että ei tarvitse erikseen lähteä punttisalille treenaamaan ylä- ja keskikroppaa, täällä treenin saa kivan seikkailun lisäksi kaupan päälle!

Mila Korhonen