Ruokailu Elosella ja leffailta Finnkinossa

26.10.2016

26. lokakuuta Keski-Suomen ekonomit kokoontuivat hyvän ruoan ja viihteen parissa Jyväskylän keskustaan, tarkemmin sanottuna Jyväskeskukselle.


Ilta alkoi kello 16:30 Café Elosen yläkerran ravintolasta, jossa ruokatarjoilu oli herkullinen: ylikypsää häränrintaa punaviinikastikkeella, kermaperunoita ja uunijuureksia sekä savulohi- ja tomaatti-mozzarellasalaattia. Jälkiruoaksi oli luonnollisesti kakkukahvit. Ruoka oli hyvää ja sitä riitti jonkin verran jopa tarpeidemme yli.

Ruokailuun oli varattu aikaa vajaat 1,5 tuntia, mutta aika tuntui kuluvan kuin siivillä keskustellessani vaihtelevista asioista kiinnostavan pöytäseurueeni kanssa, joka sekin piti tapahtumasta ja ruoasta todella paljon. Pöydästä jaeltiin myös minulle paljon hyviä näkökulmia ja vinkkejä opiskelun suhteen, joista olen toki erittäin kiitollinen.

Hieman ennen kuutta ruoat oli vähitellen syöty ja meitä pyydettiinkin jo jatkamaan matkaa eteenpäin kohti Jyväskeskuksen yläkerrasta löytyvää Finnkinoa, jossa meitä odotti yksityisnäytös tuoreesta Dan Brownin kirjoihin perustuvasta Inferno-elokuvasta. Aiempaa kokemusta Brownista minulla oli vain Da Vinci-koodi -kirjan ja leffan kautta, joten tätä oli myös hienoa päästä katsomaan.

Elokuvasta ei kannattane sen kummemmin lähteä juonipaljastuksia kertomaan, mutta vauhdikkaan tarinan tunnistaa nopeasti Browniksi. Vaikkei elokuva ehkä ihan mikään viiden tähden tasoinen ollut, niin pidin siitä silti aika paljon, sillä se jätti pohtimaan mm. liikakansoituksen ongelmia. Toisaalta en olisi varmaan kuitenkaan sitä mennyt katsomaan ilman tätä tilaisuutta. Siispä olikin erittäin mukavaa, että tämänkaltainen mahdollisuus avautui ekonomien kautta.

Jammi Vesterinen, kylteri