Paint&Chill: Ekonomit luovuuden lähteillä

16.3.2024

Ekonomit luovuuden lähteillä naistenpäivän Paint&Chill tapahtumassa

Keski-Suomen Ekonomit ry järjesti naistenpäivän (pe 8.3.2024) illalle Paint&Chill-tilaisuuden Lutakon Teeleidissä. Paikalle saapui 11 taiteilijaa, joukossa ekonomeja ja heidän avecejaan. Tarjoiluina nautimme Teeleidin kuuluisan iltapäiväteen, joka töistä ehkä suoraan paikan päälle saapuneille taiteilja-alokkaille herkuttelun lisäksi siirsi nälkää sopivasti. Taiteellisesti virittyneeseen teetarjoiluun meille valikoituivat musta tee -pohjainen Chai sekä fermentoitu Ruusu Puerh. Iltapäiväteen etu onkin se, että siinä yhdistyvät mukavasti pienet suolaiset ja makeat, joille kaikille tee on parhaista parhain kyytipoika.

Illan ohjauksesta ja luovuuden herättelystä vastasi kuvataiteilija Eeva Kouvalainen @eevakart. Kokemuksemme pohjalta, tällainen maalausillan konsepti voisi toimia erinomaisesti kaveriporukoille, tai vaikkapa yhteiseksi tekemiseksi nuorelle parille tai polttareihin, toki tarjottavia aina tilaisuuteen sopiviksi muunnellen.

Itse luova prosessi oli osalle vanhastaan tuttu, jolloin vain heräteltiin aiemmin voimassa olleita hermoyhteyksiä aivoissa ("Miksi en maalaa useammin?") tai aivan jotain uutta ja outoa ("Eiku on mulla on oikeesti kivaa täällä!"). Kaikille yhteistä oli kuitenkin se, että luova prosessi ja sen eritahtisuus aiheuttivat monenlaisia ja vaihtelevia tunteita ryhmässämme. Taitelijan tukemina kuljimme läpi epävarmuuden, hämmennyksen ja epäilyksen ("Tää meni pieleen!"), itsensä ja omanlaisensa käden jäljen hyväksymiseen ("Tää on ihan hyvä!") ja vihdoin valmiiseen työhön viimeisten silausten myötä ("No NYT se on valmis!"). Niin vain me jokainen pääsimme maaliin ja teimme hyvin tarkalta vaikuttaneen ohjeen pohjalta 11 aivan omanlaistaan toteutusta, jotka näet tässä taitelija Eeva Kouvalaisen ystävällisesti meistä nappaamasta ryhmäpotretista. 

Ekonomihallituslainen Hanna-Maija laittoi oman teoksensa myyntiin LinkedIn-profiilissaan, jossa siitä voi käydä tekemässä tarjouksen Naisten Pankin hyväksi.

Seuraavan kerran ekonomit pääsevät luovuuden pariin Vaajakoskella Savitaivas -nimisen yrityksen "Kädet saveen" illassa lauantaina 23.3.2024. Paikkoja tilaisuuteen on vielä jokunen tarjolla - tietenkin edulliseen ekonomihintaan. Ilmoittaudu mukaan tapahtumasivun kauttaPaint&Chill maalauskurssilaiset valmiiden teostensa kanssa Lutakon Teeleidin yläkerran tunnelmallisissa tiloissa.