Mysteerejä ratkomassa Mysteerissä

20.9.2016

Viitisentoista ekonomia saapui tiistai-iltana 20.9. ratkomaan Mysteerin escape roomien salaisuuksia. Kuten nimikin jo kertoo, ideana on karata huoneesta siellä olevien vihjeiden ja tehtävien avulla.


Yksin ei kuitenkaan tarvitse olla, sillä huoneet on suunniteltu ryhmätyöskentelyä silmällä pitäen. Säännöt selvitettiinkin meille heti alkuun ja ne olivat melko yksinkertaiset. Tiivistettynä: ei lihasvoimaa vaan älynystyröiden hieromista.

Alkumuodollisuuksien jälkeen meidät jaettiin kolmeen eri ryhmään, joissa jokaisessa oli ainakin yksi aiemmin escape roomeja pelaillut henkilö. Itse olin kokeillut vastaavaa vain kerran aiemmin Itävallassa, mutta olin siitä huolimatta porukan kokeneimpia. Ryhmäni huoneeksi valikoitui Wihtorin Wintti, jossa tehtävänä oli selvittää, mitä vanhalle antikvariaatin omistajalle oli oikein tapahtunut. Pidin erityisen paljon siitä, miten seikkaperäisesti taustatarina kerrottiin ennen huoneeseen siirtymistä.

Itse huoneista ei luonnollisestikaan voi kertoa paljoakaan, jotta tehtävät säilyisivät mysteerinä tulevillekin pakenijoille. Ryhmämme pääsi kuitenkin aikarajan puitteissa ulos ja oli kuulemma alkuvaiheessa vielä ihan hyvässä vauhdissakin. Myös toiset kaksi ryhmää pääsivät loppuun asti, joten jokaiselle oli tarjolla onnistumisen elämyksiä. Kyselin ryhmältäni mielipiteitä huoneesta ja kaikki olivat todella tyytyväisiä ja innostuneita konseptista. Odotellessamme pohdimme myös muun muassa hieman huoneiden pulmaideoita.

Lopuksi Mysteerin Business Director Jussi Venäläinen kertoi hieman yrityksestä ja sen historiasta. Esittely oli melko vapaamuotoinen. Saimme kysellä melkein mitä vain ja vastauksetkin tulivat avoimesti. Työntekijöitä yrityksellä on parisenkymmentä ja se lukeutuu Suomen suosituimpiin escape room -yrityksiin. Venäläinen harmitteli hieman sitä, miten vähän opiskelijat käyvät pelaamassa huoneita, sillä opiskelijakaupungissa olisi voinut odottaa heidän osuutensa olevan suurempi. 

Kaiken kaikkiaan mysteerihuone oli todella mukava elämys ja ainakin itse pystyn suosittelemaan sellaista varauksetta kaikille, jotka haluavat pientä aivojumppaa.

Jammi Vesterinen