Marraskuun musikaalielämys

19.12.2018

Lauantaina 10.11.2018 Keski-Suomen Ekonomit ry järjesti mahdollisuuden päästä nauttimaan Hair-musikaalista Jyväskylän kaupunginteatteriin.


Kulttimusikaalinakin tunnetussa musikaalissa eletään suuren murroksen ja vastakkainasettelun aikaa, kun uusi sukupolvi pyrkii haastamaan sodan käyneen ja maansa vaurastuttaneen edeltäjänsä. Uusi sukupolvi vastustaa tiukasti kulutusyhteiskuntaa, perinteistä ydinperhemallia ja erityisesti Vietnamin sotaa.

Musikaalista ei villiyttä ja värikkyyttä puutu, ja esitys on myös koreografisesti ja visuaalisesti onnistunut. Rockin ja soulin klassikot kruunaavat kokonaisuuden upeasti ja aika hujahtaa kuin siivillä!

Musikaaliin katsomassa olleet Keski-Suomen Ekonomien jäsen Jaana Kuula ja hänen kollegansa Maritta Pirhonen tiivistävät kokemuksensa musikaalista seuraavasti: ’’Hyvin vaikuttava esitys. Huolimatta siitä, että teos on klassikko, on aihe erityisen ajankohtainen myös nykypäivänä.’’

Väliajalla pääsimme keskustelemaan ekonomiseurassa musikaalista heränneistä ajatuksista nautiskellen samalla Hairin Rex-nimikkoleivosta kahvin tai teen kera.

Voin lämpimästi suositella tätä musikaalia jokaiselle piristämään loppusyksyä. Haluan myös puolestani kiittää mukavasta musikaalikokemuksesta!


Teksti ja kuva: Julia Joenpolvi / Kylteri