Kurkistus Kaupunginteatterin kulisseihin ja näytelmään Kun isoisä Suomeen hiihti esitys

27.2.2018

Keski-Suomen Ekonomit tutustuivat Jyväskylän Kaupunginteatterin tiloihin ja toimintaan torstaina 22.2.2018. Ilta alkoi Kurkista kulisseihin -kierroksella klo 17.30. Kierrokselle osallistui 23 henkilöä ja oppaanamme toimi teatterikuraattori Antti Niskanen.


Kierroksen aikana näimme mm. molemmat näyttämöt, kurkistimme lavasteisiin, lavasteverstaalle sekä puvustamoon, näimmepä myös joitakin näyttelijöitä jo valmistautumassa illan esitykseen. Alvar Aallon suunnittelema teatteri on edelleen hieno ja varsin toimiva, mutta teknisesti jotkut ratkaisut alkavat jo vaatia pieniä korjauksia.

Taloudellisesti haaste on pitää salit täysinä illasta toiseen mielenkiintoisella ohjelmistolla, vaikkakin lipun hinta kattaa lopulta vain noin 25 % toiminnan kuluista. Kierroksen aikana kuulimme myös yksityiskohtia näyttelijäntyön eri osa-alueista, joihin kuuluvat mm. vuorosanojen opiskelu, nopeat rooliasujen vaihdot ja kuusipäiväinen työviikko.

Kierroksen jälkeen katsoimme näytelmän Kun isoisä Suomeen hiihti, jossa nähtiin mm. juuri useita nopeita rooliasujen vaihtoja sekä kuultiin erittäin ammattitaitoisia laulunumeroita Arja Korisevan ja muun näyttelijäkaartin toimesta. Väliajalla nautimme pullakahvit teatterin lämpiössä.