Keski-Suomen Ekonomit vierailivat Vaajakoskella Evogenom-yhtiön toimistolla

15.5.2018

Jyväskylän yliopistossa opiskellut toimitusjohtaja Hannu Tolvanen esitteli mielenkiintoisia asioita esimerkiksi siitä, miten genetiikka saattaa määrätä esimerkiksi sen, sopiiko sinulle kahvi vai ei.


Tolvanen esitteli miten geenitestaus on 2000-luvulla kehittynyt, ja kuinka geenitestaus voidaan nykyisin tehdä aiempaa nopeammalla ja edullisemmalla luentatekniikalla. Tämä on mahdollistanut myös geenitestien tulemisen kuluttajien saataville.

Evogenomilla on tarjolla useita tuotevaihtoehtoja: jotkut raportit ovat yleisempiä ja toiset sopivat esimerkiksi huippu-urheilijalle tai ruokavaliostaan kiinnostuneelle. Lisäksi on saatavilla tietoa kuinka oma geeniperimä mahdollisesti reagoi tiettyihin lääkeaineisiin, ja tulokset antavat tietoa kuinka huolehtia itsestään itselleen sopivimmalla tavalla. Voi myös selvittää kantaako perimässään geenejä, jotka suuremmalla todennäköisyydellä aiheuttavat yleisimpiä sairauksia. Myös raakadata on mahdollista saada itselleen, jota voi myös myöhemmin hyödyntää lääketieteellisen tutkimuksen kehittyessä.

Vuoden 2016 lopulla rekisteröidyllä Evogenom Oy:llä on tavoitteena kasvu ja kansainvälistyminen, ja tällä hetkellä toiset yritykset eivät vastaavaa pakettia tarjoa.

Toimitusjohtaja Tolvanen ja hallintoa pyörittävä Tiia Suutari olivat iloisia myös sopimuksesta uudesta moniin apteekkeihin tulevasta testausvaihtoehdosta.