Keski-Suomen Ekonomien melontaretki

21.7.2020

Kesäinen sää helli kun joukko keskisuomalaisia ekonomeja kokoontui Tuokkarin rantaan Tavinsulan toimipisteelle. Alkuvalmisteluihin kuului oikeankokoisten varusteiden (melontaliivit, melat) jako sekä melonnan perusteiden läpikäynti kuivalla maalla. Sen jälkeen vain jakaantuminen kanoottikuntiin ja vesille. Peilityyni järvi tarjosi loistavat olosuhteet harjoitella yhteistyötä, perusperiaate oli selvä: etummainen määrää tahdin, veneen perässä oleva painavampi taho seuraa tahtia ja ohjaa venettä.

Melontareitti koostui siirtymisestä Palokkajärvelle, sieltä Tourujokea pitkin patosululle asti, paluu samaa reittiä pieni evästauko Palokkajärvellä pitäen. Tauon yhteydessä saimme pienen palauttavan jumpan, hartioiden avaaminen teki kyllä hyvää. Tourujoen padolla keskustelimme siitä, kuinka hienoa olisikaan päästä melomaan aina Jyväsjärvelle saakka. Se on kuulemma kaupungin suunnitelmissa, mutta aikataulu auki kuin Hippos 202x hankkeella. Toivottavasti etenee, sillä kyllä Jyväskylästäkin löytyy loistavia melontakokemuksia aivan kaupungin keskustasta. Ja niitä voi vielä parantaa.

Tavinsulassa on riittänyt vilskettä kesäkuussa, etenkin suppailu on ollut todella suosittua. Mutta kyllä itse koin tämän perinteisen melonnankin tarjoavan hienoja hetkiä vesillä liikkumisesta nauttien. Ja päätellen muiden seuruelaisten ilmeistä sekä kommenteista niin tämä illanvietto oli täydellinen. Positiivista palautetta tuli siitä että tarjolla on näin erilaista ohjelmaa, johon harvoin tulee ilman järjestävää tahoa lähdettyä.


Teksti ja kuvat,

Ari Häkkinen