Jalkopalloa Harjun stadionilla

26.8.2017

Aurinkoiselle Harjun stadionille kokoontui viitisentoista ekonomia perheineen viettämään jalkapallo-iltaa, josta panoksia ei juuri puuttunut.

Vastassa olivat putoamista vastaan taisteleva Kettupaidat Jyväskylästä ja sarjan piikkipaikalla majaileva HJK Helsingistä. Harjun stadionin kenttäremontti ensi vuoden Kalevan kisoja varten oli saatu valmiiksi ja ottelu pelattiin JJK kotikentällä Vaajakosken sijaan.

Aloitimme ruokailulla Harjun klubitiloissa, jonka yhteydessä saimme kuulla tuoreet kuulumiset ja lähtökohdat illan otteluun JJK:n edustajalta sekä puolustaja Antto Tapaniselta. Anttohan on Jyväskylän kauppakorkeakoulun 5 vuosikurssin opiskelija ja hänen opintonsa ovat loppusuoralla.

JJK:lla ei juuri sunnuntai-illalle ollut tarjota kuin muutama maalipaikka, sen sijaan HJK käytti paikkansa tehokkaasti, jo kolmannella minuutilla vieraat siirtyivät 0-1 johtoon. Koko ottelun ajan tasoero liigassa ensimmäisenä majailevan HJK:n ja viimeisenä olevan JJK:n välillä näkyi koko pelin ajan, vaikka paikalle tulleet yli 2200 katsojaa kannustivatkin omiaan. Toisella jaksolla nähtiin hienosti pelattuja kuvioita, joista HJK iski vielä 3 maalia lisää ja ottelun lopputulos 0-4 ei jättänyt nokan koputusta siitä, kumpi oli ottelussa parempi.

Uskoisin, että paikalla tulleet jalkapallon ystävät nauttivat HJK:n hienosta ja taiturimaisesta syöttöpelistä ja tehokkaasta viimeistelystä. Yksi asia ei ainakaan pettänyt: Harjun stadionin aurinko.