Ekonomit ja kylterit Keski-Suomen Osuuspankin sijoitusillassa

15.2.2017

Mistä saisi varmimmat tuotot heiluvassa ja epävarmassa markkinassa? Minkälainen vaikutus Trumpilla voi olla osakemarkkinoihin maailmalla? Korot ovat edelleen alhaalla ja asiantuntijoiden mukaan pysyvät siellä vielä vuosia vai pysyvätkö? Voisiko sijoitusasunto olla tuottava vaihtoehto?


Viitisentoista ekonomia ja vajaa kymmenkunta Pörssin Sijoituskerhon jäsentä kokoontui 15.2. kuulemaan Keski-Suomen Osuuspankin Vanhalle Saunalle vaihtoehtoja sijoittamiselle. Illan aikana kuultiin useita puheenvuoroja ja vaihtoehtoja kiinteistösijoittamiseen. Vaihtoehtoina esiin nousivat erilaiset rahastot tai toisaalta sijoitusasunnon hankkiminen ja sen edelleen vuokralle laittaminen.

Etenkin rahastosijoittaminen kiinteistöihin kiinnosti kuulijoita ja avasi hyvää keskustelua. Viimeisenä kuultiin hyvä puheenvuoro siitä, mitä asioita kannattaa sijoitusasunnon omistajan muistaa ja ottaa huomioon, kun laatii vuokrasopimusta vuokralaisen kanssa. Varmaa on kuitenkin se, että omalla pankkitilillä ylimääräistä ei kannata makuuttaa. Illassa rohkaistiinkin ottamaan rohkeasti yhteyttä pankin sijoitusasiantuntijoihin, että saataisiin mahdollinen ”ylijäämä” 0-korkotililtä tuottamaan paremmin.

teksti: Jari Paavilainen