Ekonomien energinen lauantai!

4.10.2017

Syyskuisena lauantaina odotti ekonomeja perheineen liikunnallinen aamupäivä Jyväskylän SuperParkissa. Niille jotka eivät tiedä, SuperPark on siis Lutakossa sijaitseva koko perheen sisäaktiviteettipuisto, jossa ei tekeminen varmasti lopu kesken.


Saavuimme paikalle aukeamisaikaan, ja puiston edessä odotti jo jonoksi asti malttamaton joukko touhuajia. Pian sen jälkeen kun ovet aukesivat, täyttyi puisto riemunkiljahduksista ja innokkaasta tekemisen meiningistä. Aktiviteettitarjonnaltaan puisto on yllättävänkin monipuolinen, ja sieltä löytyy muun muassa trampoliineja, ilmavolttirata, suuri rulla- ja potkulautaramppialue, erilaisia liukumäkiä sekä Game Arena, jossa pääsee pelailemaan tai ottamaan toisista mittaa eri lajien merkeissä. Hurjimpia suorituksia pääsi näkemään trampoliineilla sekä skeitti- ja scoottialueella, ja välillä en voinut heikon koordinaatiokykyni kanssa kuin ihmetellä kuinka taitavia etenkin monet lapset olivat kaikkine voltteineen ja temppuineen.

Omaksi suosikkialueekseni puistossa muodostui edellä mainittu Game Arena, jossa sai harjoitella erilaisia pallopelejä kuten jääkiekkoa, korista ja jalkapalloa pienen kisailun muodossa. Parin tunnin aktiivisen pelailun ja temppuilun jälkeen alkoikin jo huikomaan, ja vuorossa oli ekonomiperheille järjestetty herkutteluhetki SuperParkin ravintolassa. Ruokalistalle kuului muun muassa hodareita, keksejä, karkkia sekä jäätelöä - jokaisen herkkusuun unelmalounas siis!

Vaikka SuperParkin suurin kohderyhmä muodostuukin lapsista, viihtyivät siellä selkeästi myös aikuisetkin, mukaan lukien allekirjoittanut. Hauskojen aktiviteettien parissa tulee liikuttua ikään kuin vahingossa, ja sekös sitä parasta liikuntaa onkin.


Katja Hyvärinen, kylteri